Siciliaanse caponata

Calorieën 325    |    Proteine 9 Gr     |   Koolhydraten 43 Gr    |   Vet 13 Gr    |     Porties  2

Totale tijd 25min

Calorieën 325    |    Proteine 9 Gr     |   Koolhydraten 43 Gr    |   Vet 13 Gr    |     Porties  2

|    Totale tijd  25 min

Siciliaanse caponata

Een  erg smaakvol Siciliaanse groenten gerecht wat lijkt op Ratatouille. Door de vele groenten is het een gezond maar ook zeer geschikt pre-workout gerecht, die je alle energie geeft om er vol tegen aan te gaan.

Ingrediënten

1 aubergine
250gr cherrytomaatjes
20gr verse peterselie
2 theelepels tomatenpuree
2 eetlepels kappertjes
1 teentje knoflook
1,5 eetlepels balsamico
1,5 eetlepels olijfolie
1 groenten bouillonblokje
2 ciabatta broodjes

Evt. Italiaanse harde kaas of edelgistvlokken voor de garnering.

Instructies

1. Zet de over aan op 220 graden.

2. Snij de aubergine overdwars in plakken van een halve cm dikte. Halveer de cherry tomaten.  Snij ook de broodjes overdwars in plakjes van maximaal 1 cm dikte.

3. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en voeg de cherry tomaten en aubergine plakken toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. 

4. Als de groenten 5 minuten zijn gebakken voeg dan tomatenpuree, de kappertjes, de blaadjes van de peterselie en de balsamico toe en laat op laag vuur nog ca 7-8 minuten stoven.

5. Smeer de rest van de olie over de broodplakken. pers met een knoflookpers de knoflook uit en verdeel dit over het brood. Rooster de broodplakken ca 5-7 minuten in de oven.

6. Serveer de groenten schotel samen met het geroosterde brood.