Amandel pesto pasta
Calorieën 435 | Proteine 18 Gr | Koolhydraten 50 Gr | Vet 18 Gr | Porties 3
Totale tijd 25min
Calorieën 435 | Proteine 18 Gr | Koolhydraten 50 Gr | Vet 18 Gr | Porties 3
| Totale tijd 25 min

Amandel pesto pasta
Zelf pesto maken is makkelijk, gezond en super lekker. De combinatie van verse kruiden en noten of zaden met wat olie zorgt voor een volle smaak.
Er zijn sterke aanwijzingen dat het eten van ongezouten noten heel gunstig is voor je gezondheid en dan met name voor je hart en vaten.
Verder zijn noten rijk aan ijzer en onverzadigde vetten, een duidelijk voorbeeld dat gezond en lekker prima samen gaan.
Ingrediënten
250gr cherrytomaatjes
250gr paddenstoelen mix
50gr amandeles
20gr harde Italiaanse kaas (Grana Padano of Pecorino)
20gr verse basilicum
200gr pasta
1 groentenbouillonblokje
1 eetlepel olijfolie
Instructies
1. Kook 600ml water. Voeg de pasta toe en kook zo lang als aangegeven op de verpakking.
2. Halveer de tomaten en snij de paddenstoelen in stukken.
3. Verhit 1/2 eetlepel olie in een koekenpan en bak de tomaatjes op hoog vuur. Voeg na 1 minuut een half groentebouillonblokje toe. Bak nog 3-4 minuten op hoog vuur, blijf roeren.
4. Doe de amandelen, de kaas, de verse basilicum en de gebakken tomaatjes in een hoge kom en mix deze met een mixer tot er een pesto ontstaat.
5. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur. Voeg een half bouillonblokje toe en blijf bakken totdat de paddenstoelen mooi bruin zijn.
6. Roer de pesto door de pasta en serveer met de gebakken paddenstoelen.
Eet smakelijk!