Artisjok pesto pasta

Calorieën 404    |    Proteine 17 Gr     |   Koolhydraten 49 Gr    |   Vet 15 Gr    |     Porties  3

Totale tijd 25min

Calorieën 404    |    Proteine 17 Gr     |   Koolhydraten 49 Gr    |   Vet 15 Gr    |     Porties  3

|    Totale tijd  25 min

Artisjok pesto pasta

Met behulp van een blender is zelf pesto maken erg makkelijk. De combinatie van verse basilicum, pijnboompitten met artisjok en Italiaanse kaas zorgt voor een volle smaak.

Wil je geen zuivel eten, neem dan in plaats van de Italiaanse kaas, 2 eetlepels edelgistvlokken.

Ingrediënten

1 blik artisjok harten
200gr spinazie
20gr kappertjes
50gr zongedroogde tomaten
2 eetlepels pijnboompitten
20gr verse basilicum
20gr Italiaanse kaas (Grana Pedano) of 2 eetl. edelgistvlokken
200gr volkoren pasta
1 eetlepel olijfolie

Instructies

1. Kook 600ml water. Als het water kookt voeg de pasta toe en kook zo lang als aangegeven op de verpakking.

2. Verhit een droge koekenpan en rooster hierin de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn.

3. Neem de artisjokharten uit het blik, spoel ze af en laat uitlekken.

4. Doe  2/3  artisjokharten in een hoge kom of blender. Voeg 2/3 spinazie toe, 2/3 van de zongedroogde tomaten en de kaas of edelgistvlokken.  Mix tot er een fijne pesto ontstaat.

5. Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de rest van de artisjokharten, de spinazie, de zongedroogde tomaten en de kappertjes. 

6. Voeg de pesto aan de pasta toe en roer goed door. Serveer samen met de gebakken groenten.

Eet smakelijk!