Quinoa poke bowl

Calorieën 551    |    Proteine 35 Gr     |   Koolhydraten 39 Gr    |   Vet 28 Gr    |     Porties  1

Totale tijd 20 min

Calorieën 551    |    Proteine 35 Gr     |   Koolhydraten 39 Gr    |   Vet 28 Gr    |     Porties  1

|    Totale tijd  20 min

Quinoa poke bowl

Een gerecht dat zowel volledig plantaardig als met vis te maken is. Hoog in de eiwitten en vezels. Heel simpel te maken en bedoeld om koud te eten, perfect als lunch voor op het werk. Omdat het volledig plantaardig kan hoef je ook geen zorgen te maken als je even geen koeling hebt.

Ingrediënten

1 blikje edamame (a 65gr)
50gr quinoa (rauw)
50gr tofu
kwart avocado
1 tomaat
50gr tonijn (blik)
7gr verse koriander
peper en zout
0,5 eetlepel mayonaise

 Tip: je kan de tonijn vervangen door een tempe of 100gr gerookte zalm, ook lekker met wat wasabi mayonaise.

Instructies

 1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.

2. Halveer en schil de avocado, halveer nogmaals en mix het met 50gr tofu en peper en zout.

3. Snijd de tomaat in kleine stukjes en voeg de helft bij de tofu-avocado mix.

4. Knip met een schaar de koriander klein en voeg deze ook toe aan de tofu-avocado mix en roer goed door.

5. Doe de edamame in een zeef en was ze schoon.

6. Doe de quinoa in een bowl en voeg de rest van de ingrediënten toe.

7.  Wil je meer smaak, voeg eens sojasauzen als ketjap toe.

 

 

Eet smakelijk!