Quinoa poke bowl

Calorieën 511    |    Proteine 30 Gr     |   Koolhydraten 45 Gr    |   Vet 23 Gr    |     Porties  2

Totale tijd 20 min

Calorieën 511    |    Proteine 30 Gr     |   Koolhydraten 45 Gr    |   Vet 23 Gr    |     Porties  2

|    Totale tijd  20 min

Quinoa poke bowl

Volledig plantaardig gerecht, hoog in de eiwitten en vezels. Heel simpel te maken en bedoeld om koud te eten, perfect als lunch voor op het werk. Omdat het volledig plantaardig is hoef je ook geen zorgen te maken als je even geen koeling hebt.

Ingrediënten

2 blikjes edamame (a 65gr)
100gr quinoa
100gr tofu
halve avocado
1 tomaat
180gr tempeh in ketjap saus
15gr verse koriander
peper en zout
0,5 eetlepel olijfolie

 

Instructies

 1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.

2. Halveer en schil de avocado en mix het vruchtvlees samen met 100gr tofu.

3. Snijd de tomaat in kleine stukjes en voeg de helft bij de tofu-avocado mix.

4. Knip met een schaar de koriander klein en voeg deze ook toe aan de tofu-avocado mix en roer door.

5. Doe de edamane in een zeef en was ze schoon.

6. Verhit de olijfolie in de koekenpan op hoog vuur en bak hierin de tempeh in 5 minuten rondom krokant.

7. Doe de quinoa in een bowl en voeg de rest van de ingredienten toe.

 

Eet smakelijk!