Avocado-tofu wrap

Calorieën 489    |    Proteine 20 Gr     |   Koolhydraten 25 Gr    |   Vet 34 Gr    |     Porties  2

Totale tijd 15 min

Calorieën 489    |    Proteine 20 Gr     |   Koolhydraten 25 Gr    |   Vet 34 Gr    |     Porties  2

|    Totale tijd  15 min

Avocado-tofu wrap

Volledig plantaardig, romig en met een zachte smaak dat is de beste omschrijving van deze wrap.

Tofu is goedkoop en een van de betere plantaardige proteïne bronnen, omdat het een volledig aminozuren profiel heeft. Daarnaast heeft tofu van nature een hoog gehalte aan calcium, ijzer, magnesium en zink, wat het bijna een onmisbaar ingrediënt maakt in de plant-based keuken.

 

 

Ingrediënten

200gr tofu
1 avocado
15gr verse koriander
1 limoen
peper en zout
20gr gezouten pinda’s
2 volkoren wraps

 

Instructies

1. Neem de tofu uit de verpakking, spoel af en doe deze in een hoge kom.

2. Halveer de avocado en schep het vruchtvlees eruit. Voeg dit toe aan de kom.

3. Knip met een schaar de koriander klein, voeg dit samen met 1 eetlepel limoensap, peper en zout toe aan de hoge kom. Mix de inhoud tot een smeuïg geheel.

4. Doe de wraps in magnetron en verhit 30 seconden.

5. Smeer de avocado-tofu mix uit over de wrap en garneer met de pinda’s.

Eet smakelijk!