Champignon broccoli noedels

Calorieën 485    |    Proteine 26 Gr     |   Koolhydraten 49 Gr    |   Vet 21 Gr    |     Porties  3

Totale tijd 20min

Calorieën 485    |    Proteine 26 Gr     |   Koolhydraten 49 Gr    |   Vet 21 Gr    |     Porties  3 |    Totale tijd  20 min

Champignon broccoli noedels

Super simpel, snel en gezond. Met dit snelle gerecht haal je minstens de helft van je benodigde behoeften aan de vitaminen B2, B3, B11, C, E, K, Fosfor, IJzer, Magnesium en Koper binnen. 

Ingrediënten

150 gram (volkoren) noedels
1 stronk broccoli
250gr champignons
1 rode peper
200 gr Biefstukc (Vivera) of 200 gr rundertartaar
2 eetlepels hoisinsaus
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel sesamzaad

Instructies

1. Kook water voor de noedels.

2. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snij in kleine stukjes. Snij de broccoli in kleine stukjes (1 bij 2 cm) en de champignons in plakjes.

3. Verhit de olie en bak eerst de champignons samen met de rode peper totdat de champignons ietwat bruin kleuren. Voeg dan de broccoli toe. Bak 5 minuten op hoog vuur en blijf roeren.

4. Kook de noedels ca 4-5 minuten.

5. Voeg twee eetlepels hoisinsaus toe aan de broccoli, als het vocht uit de broccolipan is verdampt, neem dan wat vocht uit de noedelpan om de broccoli gaar te stoven.

6. Snij de Biefstukc of de tartaar in stukjes van 1 bij 2 cm.

7. Verhit een 2e koekenpan met olie en bak hierin op hoog vuur de Biefstukc of de tartaar. Als de tartaar gaar is of de Biefstukc rondom bruin is voeg dan een eetlepel hoisinsaus toe, roer door en neem direct uit de pan.

8. Roer de noedels door de groenten en serveer samen met de tartaar of Biefstukc.

Eet smakelijk!