Champignon paprika noedels

Calorieën 553  |    Proteine 27 Gr    |   Koolhydraten 53 Gr    |   Vet 23 Gr    |     Porties  2

Totale tijd 25min

Calorieën 553    |    Proteine 27 Gr     |   Koolhydraten 59 Gr    |   Vet 23 Gr    |     Porties  2

|    Totale tijd  25 min

Champignons paprika noedels

Noedels zijn altijd een succes. Lekker snel en makkelijk en passen overal bij.

Ook de kwaliteit en smaak van vleesvervangers neemt met rap tempo toe. Vaak zijn ze gezonder dan vlees, veel langer houdbaar en sneller klaar. 

In dit gerecht zijn beiden samengevoegd wat een super lekker en makkelijk gerecht is geworden.

Wil je wel vlees eten, kies dan voor een kip sate schnitzel.

Ingrediënten

150gr (volkoren) noedels
250gr paddenstoelen 
1 rode paprika
1 rode of groene peper
20gr verse Thaise basilicum
15gr pinda’s
1 eetlepel sojasaus (kikkoman, anders ketjap manis)
1 eetlepel sesamolie

 2 stuks vegan saté schnitzels (Vivera) of kipsaté schnitzel.

Instructies

1. Kook 500ml water. 

2. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snij in kleine stukjes.

3. Snij de paprika in reepjes en de paddenstoelen in plakjes.

4. Verhit 1/2 eetlepel olie in een koekenpan en bak de gesneden groenten op hoog vuur ca. 6-7 minuten.  Knip na 3 minuut met een schaar de de Thaise basilicum in kleine stukjes boven de pan en voeg de sojasaus toe. 

5. Doe de noedels in het kokende water en verhit zolang als op de verpakking staat.

6. Verhit de rest van de olie in een tweede koekenpan en bak hierin de sate schnitzels voor 3-5 minuten. 

7. Voeg de noedels bij de gebakken groenten en roer door.

8. Serveer de noedels met de schnitzels en garneer met de pinda’s.

Eet smakelijk!