Gegrilde aubergines met amandelen
Calorieën 409 | Proteine 13 Gr | Koolhydraten 43 Gr | Vet 20 Gr | Porties 3
Totale tijd 25min
Calorieën 409 | Proteine 13 Gr | Koolhydraten 43 Gr | Vet 20 Gr | Porties 3
| Totale tijd 25 min

Gegrilde aubergine met amandelen
Een waanzinnig lekker en makkelijk gerecht wat met brood geserveerd wordt en wat zowel tijdens de lunch of als avondmaaltijd gegeten kan worden.
Ingrediënten
1 aubergine
250gr cherrytomaatjes
2 tomaten
30gr amandelen
20gr verse peterselie
2 theelepels mosterd
2 theelepels honing/ahornsiroop
eetlepel olijfolie
3 (afbak) broodjes
Instructies
1. Zet de over aan op 220 graden.
2. Snij de aubergine overdwars in plakken van een halve cm dikte. Halveer de cherry tomaten en snij de gewone tomaten in plakjes. Snij ook de broodjes overdwars in plakjes van maximaal 1 cm dikte.
3. Verhit een grillpan. Grill de amandelen in de droge pan totdat ze licht bruin zijn. Neem de amandelen uit de pan en houd ze apart.
3. Voeg 1 eetlepel olie toe aan de grillpan en voeg dan de aubergine plakken toe. Bestrooi de aubergine met zout en peper. Draai de plakken om als ze bruine strepen hebben. (besprenken eventueel na het keren met olie of bespuit met olie uit een spuitbus, zodat de aubergine zacht wordt.)
4. Rooster de broodplakken ca 5-7 minuten in de oven.
6. Verhit een twee koekenpan met de rest van de olie. Voeg de tomaten toe en bak 4-5 minuten op hoog vuur. Als het vocht grotendeels verdampt is, voeg dan de mosterd en de honing toe en neem van het vuur.
6. Serveer de tomaten, de gegrilde aubergines en amandelen samen op brood.
Eet smakelijk!