plant-based poke bowl.

Calorieën 513    |    Proteine 22 Gr     |   Koolhydraten 42 Gr    |   Vet 29 Gr    |     Porties  2

Totale tijd 20 min

Calorieën 513    |    Proteine 22 Gr     |   Koolhydraten 42 Gr    |   Vet 29 Gr    |     Porties  2

|    Totale tijd  20 min

Plant-based poke bowl

Volledig plantaardig gerecht, met heel veel vezels, vitaminen en mineralen. Kan het nog gezonder?

Het grote voordeel van de poke bowl is dat het zo simpel te maken is en de smaken zo puur zijn. Je eet de poke bowl koud, dus je kan het vooraf maken en eten wanneer je wil.

Omdat het volledig plantaardig is kan het best even buiten de koeling goed blijven.

Met dit gerecht krijg je een stoot nutriënten binnen zoals, B2, B3, B6, B11, C, E, K, Fosfor, IJzer, Kalium Magnesium, Koper en Zink, die je zeker als sporter heel goed kan gebruiken.

 

Ingrediënten

80gr rijst
halve avocado
1 tomaat
180gr tempeh in ketjap saus
15gr verse koriander
kokos snippers
40gr gezouten pinda’s
1 eetlepel ketjap manis
0,5 eetlepel olijfolie
peper en zout

 

Instructies

1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

2. Halveer en schil de avocado en snij in kleine stukken.

3. Snijd de tomaat in kleine stukjes 

4. Knip met een schaar de koriander klein.

5. Verhit de olijfolie in de koekenpan op hoog vuur en bak hierin de tempeh in 5 minuten rondom krokant.

6. Doe de rijst in een bowl en roer de kokos en ketjap door de rijst. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe.

 

Eet smakelijk!