pompoenpit pesto pasta
Calorieën 525 | Proteine 20 Gr | Koolhydraten 68 Gr | Vet 19 Gr | Porties 3
Totale tijd 20min
Calorieën 525 | Proteine 20 Gr | Koolhydraten 68 Gr | Vet 19 Gr | Porties 3
| Totale tijd 20 min

Pompoenpit pesto pasta
Pompoenpitten zijn erg hoog in eiwitten, mineralen en vezels. Een perfect ingrediënt voor sporters die van lekker eten houden.
Ingrediënten
240gr tagliatelle
1 courgette
1 rode paprika
30gr zongedroogde tomaten
3 eetlepels pompoenpitten
20gr harde kaas
15 blaadjes verse basilicum
1 groentenbouillonblokje
2 eetlepels olijfolie
Instructies
1. Kook 600ml water. Als het water kookt voeg de pasta toe en kook 8-10 min.
2. Snij de courgette en de paprika in kleine blokjes.
3. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de groenten op hoog vuur. Verkruimel een bouillonblokje boven de pan en roer de groenten er door heen.
4. Voeg de zongedroogde tomaten, de basilicum, de kaas, de zonnebloempitten en de rest van de olie bij elkaar in een hoge kom en mix tot de pesto ontstaat.
5. Voeg de pesto en de pasta bij de groenten en roer om.
Eet smakelijk!