Roti light

Calorieën 735    |    Proteine 33 Gr     |   Koolhydraten 94 Gr    |   Vet 25 Gr    |     Porties  3

Totale tijd 35min

Calorieën 735    |    Proteine 33 Gr     |   Koolhydraten 94 Gr    |   Vet 25 Gr    |     Porties  3

|    Totale tijd  35 min

Roti light

Roti is echt zo’n smulrecept wat je met je handen mag eten. Door het zelf te maken kan je door in plaats van aardappelen extra veel groenten te gebruiken voorkomen dat het te calorierijk wordt. Heb je geen kousenband dan kan je ook sperziebonen als alternatief nemen.

Hier is de vegetarische variant te zien, maar kip kan natuurlijk altijd worden toegevoegd.

Door de vele groenten en combinatie met de eieren wordt het een goed vullend gerecht die erg hoog scoort op vitamine B2, B11, B12 en E en door de kousenband ook op koper, magnesium en zink.

Ingrediënten

3 roti pannenkoeken
2 bosjes kousenband
3 tomaten
6 eieren
3 tl. masala kruiden
½ groentenbouillonblokje
½ eetlepel olijfolie

Instructies

1. Dop de kousenband en snij in stukjes van 1,5 cm. Snij ook de tomaten in kleine stukjes.

2. Verhit een halve eetlepel olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de kousenband en de tomaten.

3. Verkruimel het halve bouillonblokje boven de pan en voeg ook de masala kruiden toe. Zet het vuur midden hoog en blijf in de pan roeren. Als de pan droog wordt voeg dan water toe (100ml per keer). Laat de groenten ca 15 minuten koken.

4. Doe de eieren in heet water en laat ze 5 minuten koken. Als ze klaar zijn koel ze onder koud water en pel ze. Roer ze nog even door de pan met groenten zodat de masala kruiden ook in de eieren trekken.

5. Doe de roti vellen op een bord en verhit ze in 30-60 sec in de magnetron.

6. Verdeel de groenten en eieren over de vellen.

Eet smakelijk!