Scrambled Tofu

Calorieën 268    |    Proteine 16 Gr     |   Koolhydraten 10 Gr    |   Vet 18 Gr    |     Porties  3

Totale tijd 20 min

Calorieën 268    |    Proteine 16 Gr     |   Koolhydraten 10 Gr    |   Vet 18 Gr    |     Porties  3

|    Totale tijd  20 min

Roerei met tofu

Tofu met kurkuma en zaden, een perfect alternatief voor scrambled eggs wanneer je wel veel eiwitten, calcium en ijzer wil eten maar ook op je cholesterol wilt letten. Daarnaast zorgt de kurkuma voor een ontstekingsremmende werking, een echte topper voor je gezondheid dus!

Ingrediënten

250gr tofu
250gr snoeptomaatjes
kleine rode peper
50gr zongedroogde tomaten
3 eetlepels zaden (pompoenpitten en sesamzaad)
2 theelepels kurkuma
Peper en zout
½ groentenbouillonblokje
1 eetlepel olijfolie

Instructies

1. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snij de peper fijn. Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en halveer de tomaatjes.

2. Rooster in een droge koekenpan de zaden in 2-4 minuten totdat de pompoenpitten gaan poppen, neem ze uit pan.

3. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de peper, de zongedroogde en de verse tomaatjes op hoog vuur. Voeg na 1 minuut een half bouillonblokje toe. Bak nog 2-3 minuten op hoog vuur, blijf roeren.

4. Haal de tofu uit de verpakking en laat het uitlekken. Snij de tofu in hele kleine stukjes of verkruimel het met je handen. Doe de tofu bij de groenten in de koekenpan.

5. Voeg de kurkuma, peper en zout toe en bak nog 2-3 minuten totdat de tofu heet is.

6. Serveer de scrambled tofu op brood en garneer met de geroosterde pitten.

Eet smakelijk!