Spinazie pannenkoeken

Calorieën 119    |    Proteine 7 Gr     |   Koolhydraten 9 Gr    |   Vet 6 Gr    |     Porties  6

Totale tijd 25min

Calorieën 119    |    Proteine 7 Gr     |   Koolhydraten 9 Gr    |   Vet 6 Gr    |     Porties  6

|    Totale tijd  25 min

Spinazie pannenkoeken

Makkelijke en lekkere manier om je eiwitten, vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

Ingrediënten

300gr spinazie
75gr tarwebloem
3 eieren
½ groentenbouillonblokje
1 eetlepel olijfolie

Evt. 20gr geraspte kaas(70 kcal)

Instructies

1. Verhit een halve eetlepel olie in een koekenpan. Bak hierin de spinazie en het halve bouillonblokje. Het bouillonblokje moet oplossen in het vocht van de spinazie, voeg eventueel water toe zodat het blokje goed oplost. Bak ca 5 minuten totdat alle vocht is verdwenen.

2. Doe de 75gr bloem is een grote kom en voeg hier ook de eieren aan toe. Roer totdat er een gladde pap ontstaat.

3. Roer de gebakken spinazie door de pap.

4. Verhit de rest van de olie in de koekenpan. Verdeel het beslag in 6 gelijke delen en bak aan beide kanten totdat er een bruine korst ontstaat.

5. (Optioneel) bestrooi de pannenkoekjes met geraspte kaas zodat deze kan smelten.

Eet smakelijk!