wrap met linzengehakt en pecannoten

Calorieën 400    |    Proteine 16 Gr     |   Koolhydraten 40 Gr    |   Vet 20 Gr    |     Porties  3

Totale tijd 20 min

Calorieën 400    |    Proteine 16 Gr     |   Koolhydraten 40 Gr    |   Vet 20 Gr    |     Porties  3

|    Totale tijd  20 min

Wrap met linzengehakt en pecannoten

Volledig plantaardig gerecht, waarbij de linzen een perfecte smaak combinatie vormen met de avocado en pecannoten. Maar dit is ook een gerecht bomvol vezels, trage koolhydraten en hele gezonde vetten.

Ook krijg je minstens de helft van je dag behoefte binnen aan vitamine C, E, IJzer, Kalium, Selenium en Koper binnen.

Ingrediënten

1 blik linzen (320gr)
1 punt paprika 
2 tomaten
3 theelepels tomatenpure
halve avocado
2 eetlepels pecannoten 
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
0,5 tl. chili en cayennepeper
0,5 groentenbouillonblokje
3 wraps
1 eetlepel olijfolie

 

Instructies

1. Doe de inhoud van het blik linzen in een zeef en was ze schoon. 

2. Snijd de punt paprika en de tomaten in kleine stukjes.

3. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de paprika, de tomatenpuree en de  tomaten toe en verkruimel het halve groentenbouillonblokje en de rest van de kruiden boven de pan. Bak 4-5 minuten op hoog vuur.

Doe de gewassen linzen bij de rest van de groenten in de koekenpan.

4. Verhit een droge koekenpan en rooster hierin de pecannoten voor 3 a 4 minuten zodat ze knapperig worden.  Neem ze uit de pan en houd ze apart.

5. Neem de halve avocado en snijd deze in plakjes.

6. Verhit de wraps ca. 30 seconden in een magnetron.

9. Smeer een dikke laag linzengehakt over de wraps, verdeel de avocado over de wraps en top ze met de gebakken pecannoten.

Eet smakelijk!