Wrap met rode bieten houmous

Calorieën 515    |    Proteine 27 Gr     |   Koolhydraten 46 Gr    |   Vet 25 Gr    |     Porties  3

Totale tijd 20 min

Calorieën 515    |    Proteine 27 Gr     |   Koolhydraten 46 Gr    |   Vet 25 Gr    |     Porties  3

|    Totale tijd  20 min

Wrap met rode bieten houmous

Volledig plantaardig en smeuïg gerecht, waarbij de smaken perfect aansluiten. Maar ook een gerecht waarbij je in een klap bijna je volledige dagbehoefte aan vitamine B11, E, K, Fosfor, Koper, Magnesium en Vezels binnen krijgt.

Ingrediënten

1 blik kikkererwten (320gr)
gekookte rode bieten (150gr)
1 blikje bonenmix (edamame, kikkerewten en groene kidneybonen) (160gr)

100gr spinazie
2 eetlepels zonnebloempitten 
1 eetlepel tahini
1 eetlepel sesamolie
1 citroen
1 tl komijn
peper en zout
3 wraps

 

Instructies

1. Doe de inhoud van het blik kikkererwten in een zeef en was ze schoon. 

2. Snijd de citroen in 2 helften en pers het sap eruit.

3. Doe de gewassen kikkererwten, de rode bieten, de tahini, 0,5 eetlepel sesamolie, het citroensap en peper en zout in een hoge kom en mix het tot er de romige rode bieten houmous ontstaat.

4. Verhit een droge koekenpan en rooster hierin de zonnebloempitten totdat ze lichtbruin zijn. Neem ze uit de pan en houd ze apart.

5. Doe de bonenmix in een zeef en was ze schoon.

6. verhit de rest van de sesamolie in de koekenpan en bak hierin de gewassen bonenmix en kruid met 1 tl komijn. Als de bonen warm zijn voeg dan de zonnenbloempitten toe,  roer om en haal van het vuur.

7. Was de spinazie.

8. Verhit de wraps ca. 30 seconden in een magnetron.

9. Smeer een dikke laag houmous over de wrap, strooi een deel van de bonen-zonnebloempitten mix erover en voeg spinazie toe en rol op.

Eet smakelijk!