Recepten

You can’t out-train a bad diet

 De hier aangeboden recepten zijn hoog in plantaardige eiwitten, essentiële vetzuren, vitaminen, mineralen en vezels. Deze recepten zijn goed voor je lichaam en ook nog weinig belastend voor het milieu.

De recepten zijn aangepast aan de behoeften van sporters. Om spieren te ontwikkelen is het nodig deze te trainen. Maar trainen is niet genoeg, wil je spieren laten groeien dan is het ook noodzakelijk om genoeg eiwitten te eten.

Sporters vragen veel van hun lichaam en om goed te blijven presteren heeft het lichaam ook meer vitaminen en mineralen nodig dan mensen die een inactief leven leiden. Het gangbare advies van 250 gram groenten en 2 stuks fruit is hiermee laag ingestoken. Uit onderzoek blijkt dat 350 gram groenten per dag gezonder is dan het huidige advies, ook voor de niet-sporter. 

Sporters hebben een grotere behoefte aan bepaalde micro nutriënten. Dit geldt voor de volgende vitaminen en mineralen.
>> B1, B2, B6 en Vitamine C
>> Natrium-Kalium: Verhoogde behoefte bij zweten.
>> IJzer: Door zweten verliest men ijzer. Vooral sportende vrouwen kunnen tekorten oplopen.
>> Zink: Door zweten verliest men zink. Ondergrens is voor sporters en niet-sporters gelijk, echter sporters krijgen eerder problemen bij een tekort.
>> Magnesium: Geen verhoogde behoefte bij sporters, maar sporters hebben wel eerder problemen bij een tekort, zoals spierkrampen.
>> Vitamine D: Sporters hebben geen grotere behoefte, maar vitamine D is sowieso lastig om genoeg uit voeding te halen, daarom is bij slikken zeker te overwegen, eventueel met calcium.

Lactosevrij LunchPost-Workout Vis Wraps
Zalm omelet wrap

Zalm omelet wrap

Wil je na het sporten snel je omega-3 vetzuren, vitamine D en je eiwitinname boosten dan is dit het best denkbare recept. Met 34 gram eiwitten bij een totaal van 450 kcal. Daarnaast krijg je ook van B12 meer dan je minimale dag behoefte binnen en minstens de helft van B2, B3, Vitamine E, Fosfor, Selenium en jodium binnen.