Aziatische broccoli

Calorieën 388    |    Proteine 21 Gr     |   Koolhydraten 46 Gr    |   Vet 16 Gr    |     Porties  3

Totale tijd 20min

Calorieën 388    |    Proteine 21 Gr     |   Koolhydraten 46 Gr    |   Vet 16 Gr    |     Porties  3 |    Totale tijd  20 min

Aziatische Broccoli

Simpel en super gezond. De tempeh in het gerecht zorgt niet alleen voor de eiwitten, maar ook voor calcium, ijzer, fosfor, magnesium en zink wat allemaal nodig is voor sterke botten. Tempeh heeft een stevigere structuur dan bijvoorbeeld tofu en laat zich makkelijk bruin bakken.

Ingrediënten

150 gram volkoren noedels
1 stronk broccoli
1 rode peper
1 stronkje gember
200 gr kip of 250 gr tempeh
3 eetlepels hoisinsaus
1 eetlepel olijfolie

Instructies

1. Kook water voor de noedels.

2. Schil de gember en snij in kleine stukjes (2 bij 2 mm). Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snij ook in kleine stukjes. Snij de broccoli in kleine stukjes (2 bij 2 cm).

3. Verhit de olie en bak eerst de gember en rode peper totdat de gember ietwat bruin kleurt. Voeg dan de broccoli toe. Bak 5 minuten op hoog vuur en blijf roeren.

4. Kook de noedels ca 4-5 minuten.

5. Voeg twee eetlepels hoisinsaus toe aan de broccoli, als het vocht uit de broccolipan is verdampt, neem dan wat vocht uit de noedelpan om de broccoli gaar te stoven.

6. Snij de kip/tempeh in stukjes van 1 bij 2 cm.

7. Verhit een 2e koekenpan met olie en bak hierin op hoog vuur de kip of tempeh. Als het rondom bruin is voeg dan een eetlepel hoisinsaus toe, roer door en neem direct uit de pan.

8. Roer de noedels door de groenten en serveer samen met de kip/tempeh.

Eet smakelijk!