Calorieën 121    |    Proteine 7 Gr     |   Koolhydraten 8 Gr    |   Vet 7 Gr    |     Porties  6

  Totale tijd 30min

Calorieën   121  |    Proteine 7 Gr     |   Koolhydraten 8 Gr    |   Vet 7 Gr    |     Porties  6

|    Totale tijd  30 min

Pecan bananenbrood

Lekker, gezond en super makkelijk brood, helemaal voor als je van huis bent. Door het hoge eiwitgehalte past het prima binnen een dieet. Maar ook als je spieren opbouwt is het een erg goed recept.   Door de noten en zaden krijg je meteen een grote dosis vitaminen, mineralen en vezels binnen. Gezond, lekker en makkelijk gaan in dit recept hand in hand.

Ingrediënten

1 grote of 2 kleine eieren
0,5 banaan
1 scoops eiwitpoeder (chocolade)
40gr havermout (3 eetl.)
15gr zonnebloempitten (1 eetl.)
25gr pecannoten (1,5 eetl.)
(evt) 50ml amandelmelk
1 eetlepels agavesiroop
1 theelepel baking soda
taart/brood vorm

Instructies

1. Doe de havermout en zonnebloempitten in de blender zodat er meel ontstaat. Doe dit meel in een bakje en houd het apart.

2. Doe nu de banaan, de eieren, het eiwitpoeder, het bakpoeder en de agavesiroop bij elkaar in de blender zodat er een pap ontstaat.

3. Voeg het meel aan de pap toe en roer goed door. Er moet een smeuïge deeg ontstaan die qua vloeibaarheid vergelijkbaar is met yoghurt. Is de mix te dik voeg dan wat amandelmelk toe.

4. Neem de pecannoten en houd er een 6-8 apart. Verkruimel de rest en roer ze door het deeg.

5. Doe het deeg in een bakvorm.

5. Verwarm de oven op 160 graden en bak het brood in 15 minuten gaar. Leg na 10 minuten de overige pecannoten op het brood, zodat deze nog 5 minuten worden mee geroosterd.

Eet smakelijk!