Groene pesto pasta

Calorieën 405    |    Proteine 12 Gr     |   Koolhydraten 59 Gr    |   Vet 14 Gr    |     Porties  3

Totale tijd 25min

Calorieën 405    |    Proteine 12 Gr     |   Koolhydraten 59 Gr    |   Vet 14 Gr    |     Porties  3

|    Totale tijd  25 min

Groene pesto pasta

Zelf pesto maken is makkelijk, gezond en super lekker. De combinatie van verse kruiden en noten of zaden met wat olie zorgt voor een volle smaak.

Ingrediënten

2 punt-paprika’s
250gr snoeptomaatjes
1 citroen (sap)
50gr zwarte olijven
1 eetlepel pijnboompitten
20gr verse basilicum
10gr verse oregano
200gr pasta
1 groentenbouillonblokje
1,5 eetlepel olijfolie

Instructies

1. Kook 600ml water. Als het water kookt voeg de pasta toe en kook zo lang als aangegeven op de verpakking.

2. Halveer de tomaten en snij de punt-paprika’s in kleine stukjes.

3. Verhit 2/3 eetlepel olie in een koekenpan en bak de tomaatjes op hoog vuur. Voeg na 1 minuut het groente bouillonblokje toe. Bak nog 2-3 minuten op hoog vuur, blijf roeren.

4. Voeg nu de gesneden punt-paprika’s toe en bak nog 8-10 minuten.

5. Verwijder de takjes van de basilicum en de oregano en doe ze in een hoge kom. Voeg de pijnboompitten, de olijven, olijfolie en 1 eetlepel citroensap toe. Mix met een mixer zodat de groene pesto ontstaat.

6. Voeg de pesto en de pasta toe aan de groenten.

Eet smakelijk!