Homemade granola

Calorieën 217    |    Proteine 8 Gr     |   Koolhydraten 24 Gr    |   Vet 10 Gr    |     Porties  5

Totale tijd 20min

Calorieën 217    |    Proteine  8 Gr     |   Koolhydraten 24 Gr    |   Vet 10 Gr    |     Porties  5

|    Totale tijd  20 min

Homemade granola

Hou je erg van granola maar baal je dat kant er klare granola vaak veel vet en suiker bevatten? Of kan je nooit een mix vinden met alleen maar ingrediënten die je lekker vindt?  Dan kan je het altijd zelf maken. Wat ook nog eens verrassend makkelijk is.

je bent volledig vrij om een mix te maken zoals jij het lekker vindt. Er wordt hier enkel een algemeen voorbeeld gegeven. 

In het onderstaande voorbeeld is quinoa gebruikt. Het grote voordeel van quinoa is dat het snel krokant wordt, maar bovenal heeft het een volledig eiwitprofielen en kan het makkelijk worden opgenomen voor de aanmaak van spieren. 

Granola is erg lekker met kwark, yoghurt of met Alpro Go On het plantaardige alternatief voor kwark. 

Ingrediënten

150gr quinoa
50gr havervlokken (3 eetl.)
30gr pompoenpitten (2 eetl.)
20gr amandelen (16 stuks)
1 eetlepel olijfolie
 0,5 eetlepel honing
10 ml water

 evt. 100gr diepvries frambozen

 

 

Instructies

1. Zet de oven aan op 180 graden.

2. Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel hierover de quinoa, de havervlokken, de pompoenpitten en de amandelen. 

3. Spray olijfolie over de ingrediënten.  Heb je geen olie spray, doe dan de ingrediënten in een kom en voeg 1 eetlepel olie toe en roer goed door alvorens je de ingrediënten op de bakplaat legt.

4. Bak 10 minuten of 180 graden in de oven.

5. Meng de agavesiroop met het water, en verdeel dit over de granola en bak nog 5 minuten.

Je kan ook zelf de frambozen drogen:

1. Verwarm de oven op 100 graden

2. Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel hierover de frambozen.

3. Droog de frambozen 60 minuten in de oven.

Bon appetit!