Bloemkool pannenkoeken

Calorieën 130    |    Proteine 8 Gr     |   Koolhydraten 12 Gr    |   Vet 6 Gr    |     Porties  6

Totale tijd 25min

Calorieën 130    |    Proteine 8 Gr     |   Koolhydraten 12 Gr    |   Vet 6 Gr    |     Porties  6

|    Totale tijd  25 min

Bloemkool pannenkoeken

Super lekker en gezond. Met een bloemkool pannenkoek heb je meteen al een derde van de benodigde vitamine B11, C en K binnen.

Ingrediënten

1 bloemkool (650gr)
Tarwebloem (75gr)
3 eieren
Zout en peper
1 theelepel kurkuma of nootmuskaat
1 eetlepel olijfolie

evt. 20 gr geraspte kaas (70 kcal) 

Instructies

1. Kook ca 500ml water in de waterkoker.

2.Was en snij de bloemkool in kleine stukjes, (hoe kleiner, hoe sneller gaar). Doe de bloemkool in een kookpan en voeg het kokende water toe. Laat ca 8-10 minuten koken totdat de bloemkool zacht is. Bewaar het kookvocht.

3. Doe de tarwebloem, de eieren, kruiden in een kom en roer door.

4. Voeg ook de bloemkool toe en (eventueel het kookvocht) zodat er een stevige pap onstaat.

5. Verhit de olie en verdeel het bloemkool deeg in 6 gelijke delen en bak op middelhoog vuur ca 5 minuten tot beide zijden bruin zijn. 

6. (optioneel) Voeg op het laatst de kaas toe, zodat deze nog over de pannenkoek kan smelten.

Eet smakelijk!