Bonen-bataat wrap met chocoladesaus

Calorieën 440    |    Proteine 16 Gr     |   Koolhydraten 66 Gr    |   Vet 12 Gr    |     Porties  3

Totale tijd 35min

Calorieën 440    |    Proteine 16 Gr     |   Koolhydraten 66 Gr    |   Vet 12 Gr    |     Porties  3

|    Totale tijd  35 min

Bonen-bataat wrap met chocoladesaus

Koken met chocolade? Mexicaanse mole saus is perfect te combineren met een bonen en bataatwrap. De bataat en rode paprika zorgen voor de vitamine A en C, de bonen voor de eiwitten en calcium en ijzer, de chocolade levert de antioxidanten. Gezond en erg lekker!

Ingrediënten

1 blik zwarte bonen (400gram)
1 bataat (350gram)
1 blik gezeefde tomaten
1 rode paprika
1 rode peper
25gr pure chocolade (Verkade kookchocolade 74% cacoa)
1 eetlepel olijfolie
groentenbouillonblokje
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
1 tl chillipoeder
3 wraps

*Peterselie voor de garnering

Instructies

1. Snij de rode peper en de rode paprika in kleine stukjes. Schil de bataat en snij deze in blokjes van maximaal 1 cm2.

2. Verhit 2/3 van de olijfolie in een koekenpan.

3. Voeg de rode peper, de gezeefde tomaten en alle kruiden toe aan de koekenpan en laat het op laag vuur 5 min. indikken.

4. Verhit de rest van de olie in een steelpannetje.

5. Neem 3 eetlepels saus uit de koekenpan en verhit deze in de steelpan, voeg dan de pure chocolade toe.

6. Haal het pannetje van het vuur als de chocolade bijna gesmolten is en roer de chocolade saus goed door.

7. Voeg nu de rode paprika, de bataat blokjes en 150ml water toe aan de koekenpan en verhit ca. 10 min op laag vuur.

8. Spoel de bonen af onder de kraan en voeg ze aan de pan toe en laat ze nog 5 min meekoken.

9. Verwarm de wrap in de magnetron voor circa 30 seconden.

10. Serveer de wrap met de bataat bonen mix en chocolade saus.

Eet smakelijk!