Broccoli pannenkoeken

Calorieën 108    |    Proteine 6 Gr     |   Koolhydraten 10 Gr    |   Vet 5 Gr    |     Porties  6

Totale tijd 25 min

Calorieën 108    |    Proteine 6 Gr     |   Koolhydraten 10 Gr    |   Vet 5 Gr    |     Porties  6

|    Totale tijd  25 min

Broccoli pannenkoeken

Super lekker en gezond met een hoog gehalte aan vitamine C, E en K, fosfor en vezels.

Ingrediënten

1 stronk broccoli
tarwebloem (75gr)
2 eieren
1 rode peper
zout en peper
1 eetlepel olijfolie

Evt. 20gr geraspte kaas

Instructies

1. Kook 500ml water.

2. Was en snij de broccoli in kleine stukjes, (hoe kleiner, hoe sneller gaar). Doe de broccoli in een kookpan en voeg het kokende water toe. Laat ca 5-7 minuten koken totdat de broccoli zacht is. Bewaar het kookvocht.

3. Snij de rode peper open en verwijder de zaadjes. Snij vervolgens de rode peper fijn.

4. Doe de tarwebloem, rode peper, de eieren en zout en peper in een kom en roer door elkaar.

5. Voeg ook de broccoli toe en (eventueel het kookvocht) zodat er een stevige pap ontstaat.

6. Verhit de olie en verdeel het broccoli deeg in 6 gelijke delen en bak op middelhoog vuur ca 5 minuten tot beide zijden bruin zijn.

7. (optioneel) voeg de geraspte kaas toe, zodat deze over de pannenkoek smelt.

Eet smakelijk!