Chinese noedels

Calorieën 425    |    Proteine 20 Gr     |   Koolhydraten 52 Gr    |   Vet 15 Gr    |     Porties  3

Totale tijd 25 min

Calorieën 425    |    Proteine 20 Gr     |   Koolhydraten 52 Gr    |   Vet 15 Gr    |     Porties  3 |    Totale tijd  25 min

Chinese noedels

Makkelijk, lekker en gezond. Een echte topper op zoveel vlakken. Noedels zijn snel klaar, maar kijk wel eerst even op de verpakking. Zo hebben eiernoedels en boekweit noedels een veel hoger eiwitgehalte dan glasnoedels. Ook bieden steeds meer supermarkten volkoren noedels aan die nog meer eiwitten bezitten. 

Ingrediënten

150gr noedels
2 winterpenen
150gr sperziebonen
150gr babymais
1 stuk gember (2 bij 1 cm)
200gr kip of 250gr tofu
30 gr maizena
3 eetlepels hoisin saus (ketjap manis kan ook)
1,5 eetlepels olijfolie

Evt. wat sesamzaad voor de garnering

Instructies

1. Kook 0,5 liter water.

2. Schil de gember en snij fijn. Rasp de wortel en snij in hele dunne plakjes van ca 1-2mm. Hoe dunner, hoe sneller gaar.

3. Verhit ¾ eetlepel olijfolie in een koekenpan. Doe de gember en de wortel in de pan en bak 3-4 minuten op hoog vuur. Blijf roeren.

4. Snij de baby mais in stukken van 1-2 cm en voeg samen met de sugar snaps toe aan de koekenpan. Verlaag het vuur, maar blijf roeren.

5. Snij de kip of tofu in dobbelstenen en doe deze in een schaaltje met maizena erbij. Goed roeren zodat de maizena verdeeld is over de blokjes.

6. Doe de noedels in het kokende water en kook 3-4 minuten. Als de noedels gaar zijn, voeg ze toe aan de groenten en voeg 2 eetlepels hoisinsaus toe. Roer door.

7. Verhit de rest van de olie in een koekenpan, voeg de kip of tofu toe en bak op hoog vuur bruin krokant. Voeg op het laatst nog 1 eetlepel hoisinsaus toe en zet het vuur uit. Roer door.

8. Serveer de noedels met de krokante kip of tofu.

Eet smakelijk!