Frambozen muffins

Calorieën 91    |    Proteine 6 Gr     |   Koolhydraten 9 Gr    |   Vet 4 Gr    |     Porties  12

Totale tijd 30 min

Calorieën 91    |    Proteine 6 Gr     |   Koolhydraten 9 Gr    |   Vet 4 Gr    |     Porties  12

|    Totale tijd  30 min

Frambozen muffins

Verantwoorde eiwitrijke muffins met enkel gezonde ingrediënten. Deze muffins kunnen gewoon als ontbijt of lunch gegeten worden zonder enig schuldgevoel. Ze zijn rijk aan vitamine E, gezonde vetten en mineralen als koper, zink, selenium en magnesium. Perfect dus voor de (kracht)sporter.

Ingrediënten

100gr havermout
2 eetlepels zonnebloempitten
3 eieren
1 banaan
80gr frambozen (diepvries)
2 scoops eiwitpoeder (bijv. bosvruchten)
75ml amandelmelk
2 eetlepels agavesiroop
2 theelepels bakpoeder
muffin vormpjes

Instructies

1. Doe de havermout en zonnebloempitten in de blender zodat er meel ontstaat. Doe dit meel in een bakje en houd het apart.

2. Doe nu de eieren, de banaan, 3/4 van de frambozen, het eiwitpoeder, de amandelmelk, het bakpoeder en de agavesiroop bij elkaar in de blender zodat er een dunne pap ontstaat.

3. Voeg het meel toe aan de pap en roer goed door. Er moet een smeuïge mix ontstaan die qua vloeibaarheid tussen yoghurt en kwark inzit. Is de mix te dik voeg dan wat extra amandelmelk toe.

4. Verdeel de mix in 12 gelijke delen en vul de muffin vormpjes.

5. Verwarm de oven op 160 graden en bak de muffins in 15 minuten gaar. Garneer met de overgebleven frambozen.

Eet smakelijk!