Gebakken bonen

Calorieën 153    |    Proteine 11 Gr     |   Koolhydraten 12 Gr    |   Vet 7 Gr    |     Porties  3

Totale tijd 15min

Calorieën 601    |    Proteine 29 Gr     |   Koolhydraten 84 Gr    |   Vet 17 Gr    |     Porties  3  |    Totale tijd  15 min

Gebakken bonen

Een super simpel en super gezond gerecht met een hoog gehalte aan ijzer, vezels, fosfor en eiwitten. Lekker als lunch of als snack tussendoor.

Ingrediënten

2 blikken kidney bonen (a 400 gram)
20 gram oude kaas (of 1 tl. tahini)
5 gram komijnzaad (1tl. met kopje)
½ bouillonblokje
1 eetlepel olijfolie

Instructies

1. Doe de bonen in een vergiet en spoel ze af.

2. Verhit de olie in een koekenpan en voeg de bonen toe.

3. Neem 150ml heet water en los hierin het halve bouillonblokje op.

4. Voeg de bouillon en het komijnzaad toe aan de bonen en laat op 6-8 minuten koken op middenhoog vuur.

5. Als het grootste gedeelte van het vocht is verdampt dan doe je de bonen in een hoge kom.

6. Voeg de kaas (of tahini) toe aan de bonen en mix het geheel tot een bonenpuree. Voeg tijdens het mixen 100 ml water toe om het smeuïger en luchtiger te maken.

Eet smakelijk!