Groentenstoof

Calorieën 246    |    Proteine 15 Gr     |   Koolhydraten 26 Gr    |   Vet 9 Gr    |     Porties  2

Totale tijd 35min

Calorieën 246    |    Proteine 15 Gr     |   Koolhydraten 26 Gr    |   Vet 9 Gr    |     Porties  2

|    Totale tijd  35 min

Groentenstoof

Smakelijke en super snelle maaltijd die hoog in vezels is waardoor hij goed vult. Door de combinatie sperziebonen en linzen krijg je meteen een groot aantal mineralen binnen als calcium, kalium, fosfor, ijzer, koper, selenium en magnesium.

Ingrediënten

250 gr sperziebonen
3 tomaten
1 blik linzen (310gr)
1 groentenbouillonblokje
1 eetlepel olijfolie
Verse peterselie

Instructies

1. Dop de sperziebonen en snij de tomaten in kleine stukjes.

2. Verhit de olie en bak de sperziebonen op hoog vuur ca 5 min.
Roer regelmatig om.

3. Voeg de tomaten, het bouillonblokje en de peterselie toe en bak nogmaals 5 min.
Blijf roeren dat het niet aanbakt.

4. Spoel de linzen schoon en voeg toe. Laat nog 5 minuten op lag vuur sudderen.

Eet smakelijk!