Kikkererwten masala soep

Calorieën 601    |    Proteine 29 Gr     |   Koolhydraten 84 Gr    |   Vet 17 Gr    |     Porties  3

Totale tijd 35min

Calorieën 601    |    Proteine 29 Gr     |   Koolhydraten 84 Gr    |   Vet 17 Gr    |     Porties  3  |    Totale tijd  35 min

Kikkererwten masala soep

Een echte maaltijd voor sporters, hoog in eiwitten, ijzer en selenium.

Ingrediënten

100gr droge rode linzen
1 blik kikkererwten (310gr)
1 blik tomatenblokjes (400gr)
2 broodjes (a 75gr)
Gember (2 cm2)
2 theelepels tandoori masala
1 groentenbouillonblokje
Peterselie (optioneel)
1,5 eetlepels olijfolie

Instructies

1. Was de kikkererwten in een vergiet onder de kraan. Schil de gember en snij in kleine snippers.

2. Verhit 1 el olie en bak 2-3 minuten de gember en 1 theelepel tandoori masala.

3. Voeg de tomaten blokjes toe, de rode linzen, 300ml water en het verkruimelde bouillonblokje en verhit 10-15 minuten op laag vuur.

4. Zet de oven op 220 graden. Hussel de kikkererwten in de rest van de olie, de peper en zout en 1 theelepel tandoori masala.

5. Bak de kikkererwten en het afbakbrood 10 minuten in de oven.

6. Mix de linzen en tomaten tot een gladde soep. Garneer met krokante kikkererwten en peterselie.

7. Serveer met het brood.

Eet smakelijk!