Mosterd-prei pastei

Calorieën 291    |    Proteine 15 Gr     |   Koolhydraten 38 Gr    |   Vet 9 Gr    |     Porties  6

Totale tijd 35min

Calorieën 291    |    Proteine 15 Gr     |   Koolhydraten 38 Gr    |   Vet 9 Gr    |     Porties  6

|    Totale tijd  35 min

Mosterd-prei pastei

Een echte smaak topper! Prei met champignons en mosterd lijkt een match made in heaven. Daarnaast is het een volledig plantaardige lunch, makkelijk voor onderweg en omdat er geen vlees in zit hoef je je geen zorgen te maken als je geen koeling hebt.

Ingrediënten

1 stronk prei
400 gr champignons
200 gr (vega) kipstukjes
550 gr verse volkoren pizzadeeg
1 eetlepels olijfolie
1 groentebouillonblokje
3 theelepels mosterd
Zout en peper

evt. sesamzaad en pompoenpitten voor de garnering

Instructies

1. Snij de (vega) kip in hele kleine stukjes. Veeg de champignons schoon en snij in plakjes. Snij de prei in ringen en was het schoon.

2. Verhit 0.5 el olie, voeg de kipstukjes toe. Als ze rondom bruin zijn neem dan uit de pan.

3. Verhit de rest van de olie. Bak dan de champignons in de pan.

4. Als de champignons lichtbruin zijn voeg dan de prei, het bouillonblokje toe en 3 tl mosterd toe en bak nog ca. 8-10 min.

5. Zet de oven aan op 220 graden, rol het pizzadeeg uit en verdeel in 6 even grote delen.

6. Verdeel de groenten en ‘kip’ in 6 gelijke delen en leg het op een helft van het deeg. Klap de deeg dicht als een enveloppe.

7. Besprenkel met zaden (optioneel)

8. Zet 15 minuten in de oven tot het deeg bruin is.

Eet smakelijk!