Orzo met gebakken broccoli

Calorieën 414    |    Proteine 13 Gr     |   Koolhydraten 59 Gr    |   Vet 14 Gr    |     Porties  3

Totale tijd 35min

Calorieën 414    |    Proteine 13 Gr     |   Koolhydraten 59 Gr    |   Vet 14 Gr    |     Porties  3

|    Totale tijd  35 min

Orzo met gebakken broccoli

Orzo is een pastasoort die qua vorm lijkt op rijst. In Zuid-Europa wordt dit ingrediënt veel gebruikt, maar wordt langzaamaan ook steeds meer in Nederland gebruikt. Albert Heijn heeft orzo in het assortiment van het merk De Cec­co Ri­so n° 74.

Ingrediënten

1 stronk broccoli
250gr cherry tomaten
45gr pijnboompitten
20gr verse basilicum
200gr orzo
1 groentenbouillonblokje
1 eetlepel olijfolie

Instructies

1. Verhit een koekenpan zonder vet en rooster hierin de pijnboompitten totdat ze bruin zijn.

2. Verhit 2/3 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin 2-3 minuten de orzo op hoog vuur.

3. Als de orzo bruin wordt voeg het bouillonblokje en 200ml heet water toe, blijf roeren. De orzo moet 11-13 minuten koken, blijf water toevoegen als het verdampt is.

4. Snij ondertussen de broccoli in kleine stukjes en halveer de tomaten.

5. Verhit de rest van de olie in een 2e koekenpan en bak hierin 10 minuten de groenten.

6. Verknip de verse basilicum met een schaar boven de groenten, roer door.

7. Roer de groenten door de pan met orzo en serveer samen met de geroosterde pijnboompitten.

Eet smakelijk!