Paddenstoelen risotto
Calorieën 552 | Proteine 34 Gr | Koolhydraten 61 Gr | Vet 19 Gr | Porties 3
Totale tijd 35min
Calorieën 552 | Proteine 34 Gr | Koolhydraten 61 Gr | Vet 19 Gr | Porties 3
| Totale tijd 35 min
Paddenstoelen risotto
Ingrediënten
350gr paddenstoelen mix ( kastanje-champignons, oesterzwammen, shii take)
350gr spinazie
2 tenen knoflook
200gr risottorijst
150gr kipfilet of 200gr vega kip
1 groentenbouillonblokje
1,5 eetlepels olijfolie
Instructies
2. Snij de knoflook en champignons in plakjes.
3. Verhit ¾ eetlepel olie in een koekenpan en bak de knoflook en champignons tot ze bruin zijn.
4. Voeg de risottorijst, het bouillonblokje en het water toe en kook op laag vuur ca. 20 minuten. Roer regelmatig.
5. Snij de (vega) kip in blokjes en bestrooi met zout en peper.
6. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak 5-7 minuten de (vega) kip totdat het bruin en krokant is.
7. Als het vocht grotendeels uit de risotto pan is verdampt voeg dan de spinazie toe, roer totdat de spinazie is geslonken.
8. Serveer de risottorijst samen met de (vega) kip.
Eet smakelijk!