Pasta Bolognese

Calorieën 449    |    Proteine 22 Gr     |   Koolhydraten 68 Gr    |   Vet 10 Gr    |     Porties  3

Totale tijd 35min

Calorieën 449    |    Proteine 22 Gr     |   Koolhydraten 68 Gr    |   Vet 10 Gr    |     Porties  3

|    Totale tijd  35 min

Pasta Bolognese

Een traditioneel gerecht zo aangepast naar de wensen van vandaag. In plaatst van gehakt zitten er zwarte bonen in die perfect passen bij dit gerecht. De vezels zorgen voor een lang gevuld gevoel, terwijl het type koolhydraten er voor zorgt dat je suikerspiegel niet snel stijgt.

Daarnaast is het ook gewoon een hele makkelijke en smakelijke maaltijd.

Ingrediënten

200gr pasta
1 rode paprika
1 blik tomatenblokjes (400gr)
1 blikje tomatenpuree (70gr)
1 blik zwarte bonen (310gr)
40 gr geraspte kaas
5gr paprikapoeder
½ tl suiker
1 groentenbouillonblokje
1 eetlepel olijfolie

Instructies

1. Kook 1 liter water.

2. Snij de paprika in kleine stukken en bak 2-3 minuten in olijfolie op hoog vuur. Voeg daarna de tomatenpuree toe en wat suiker. Blijf nog 3 minuten al roerend op hoog vuur bakken.

3. Doe de pasta in een kookpan met kokend water. Voeg zout toe. Kook 8-10 minuten.

4. Voeg de tomatenblokjes, het bouillonblokje en de paprikapoeder toe aan de koekenpan. Zet het vuur lager.

5. Roer de pasta door de paprika-tomatensaus en besprenkel met kaas.

Eet smakelijk!