Pasta puttanesca

Calorieën 423    |    Proteine 21 Gr     |   Koolhydraten 49 Gr    |   Vet 16 Gr    |     Porties  3

Totale tijd 35min

Calorieën 423    |    Proteine 21 Gr     |   Koolhydraten 49 Gr    |   Vet 16 Gr    |     Porties  3

|    Totale tijd  35 min

Pasta puttanesca

Door een klein blikje ansjovis wordt dit een zeer vol smakende pasta. Ansjovis is trouwens een vette vis rijk aan omega 3.

Ingrediënten

200 gr pasta
1 courgette
250 gr cherry tomaten
1 blik gezeefde tomaten (400gr)
1 blikje ansjovisfilets in olijfolie (46gr)
60 gr geraspte kaas
4 eetlepels zwarte olijven
2 eetlepels kappertjes
1 tl basilicum
1 tl oregano
1 tl rozemarijn
1 groentenbouillonblokje
1 eetlepel olijfolie

Instructies

1. Kook 1 liter water.

2. Zet een koekenpan op hoog vuur en doe de inhoud van het ansjovisfilet blik (olie en vis) in de pan.

3. Halveer de cherry tomaten en voeg toe aan de koekenpan. Roer regelmatig om.

4. Snij de courgette in kleine stukjes en voeg ook toe.

5. Voeg ook het blik gezeefde tomaten toe, het bouillonblokje, de kappertjes, de olijven en alle kruiden toe. Zet het vuur zacht en laat 10 min sudderen.

6. Doe de pasta in het kokende water, voeg wat zout toe en kook 8-10 minuten.

7. Roer de pasta door de saus, serveer met geraspte kaas.

Eet smakelijk!