Pompoensoep

Calorieën 364    |    Proteine 23 Gr     |   Koolhydraten 48 Gr    |   Vet 9 Gr    |     Porties  2

Totale tijd 35min

Calorieën 364    |    Proteine 23 Gr     |   Koolhydraten 48 Gr    |   Vet 9 Gr    |     Porties  2

|    Totale tijd  35 min

Pompoensoep

Linzen met pompoen zijn een perfecte combinatie. Het ijzer in de linzen wordt extra goed opgenomen door het hoge vitamin C gehalte in de pompoen. Maar ook qua smaak is het een match made in heaven.

Ingrediënten

Fles pompoen
200gr rode linzen (gedroogd)
Rode peper
Gember
Koriander
4gr kurkuma
2gr komijn
1 groentenbouillonblokje
1 eetlepel olijfolie

Instructies

1. Kook 500ml water.

2. Schil de gember en snij fijn. Snij ook de rode peper in kleine stukken.

3. Snij de pompoen in 4 kwarten en snij het pompoenvlees eruit. Snij het pompoenvlees vervolgens in kleine stukken.

4. Verhit olie in een kookpan, voeg de gember en peper toe en bak voor 2 minuten.

5. Voeg vervolgens de pompoen toe, de linzen, alle kruiden, het bouillonblokje en het gekookte water. Kook voor 20 minuten op laag vuur.

6. Mix de soep tot een gladde soep. Serveer met volkoren brood (optioneel).

Eet smakelijk!