Shakshuka

Calorieën 460    |    Proteine 28 Gr     |   Koolhydraten 58 Gr    |   Vet 14 Gr    |     Porties  2

Totale tijd 35min

Calorieën 460    |    Proteine 28 Gr     |   Koolhydraten 58 Gr    |   Vet 14 Gr    |     Porties  2

|    Totale tijd  35 min

Shakshuka

Shakshuka is een Israelische top recept. Zeer rijk van smaak maar toch mager en gezond door de vele groenten. De eieren zorgen voor de nodige eiwitten en houden je maag lang gevuld.

Ingrediënten

2 uien
2 tenen knoflook
1 rode peper
2 rode (punt) paprika’s
1 blik gehakte tomaten
4 eieren
1 eetlepel olijfolie
1 tl, chili, paprika en komijnpoeder
Zout en peper
Verse peterselie (optioneel)
2 meergranen broodjes

Instructies

1. Snij de uien, knoflook, rode peper en paprika fijn.

2. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg uien, knoflook, rode peper en de paprika toe en bak tot de uien glazig zijn.

3. Voeg het blik gehakte tomaten en alle kruiden toe. En laat 10 minuten op laag vuur sudderen.

4. Maak met een pollepel 4 kuiltjes in de saus en doe in elk een ei.

5. Laat wederom de pan op laag vuur sudderen totdat het eiwit volledig gestold is.

6. Garneer met peterselie en serveer met brood.

Eet smakelijk!