Surinaamse pastei

Calorieën 443    |    Proteine 22 Gr     |   Koolhydraten 58 Gr    |   Vet 14 Gr    |     Porties  4

Totale tijd 35min

Calorieën 443    |    Proteine 22 Gr     |   Koolhydraten 58 Gr    |   Vet 14 Gr    |     Porties  4

|    Totale tijd  35 min

Surinaamse pastei

Deze pastei bomvol groenten is lekker voor onderweg. Makkelijk mee te nemen en ook smakelijk om koud te eten. De vega-kip variant heeft als voordeel dat het overdag niet gekoeld bewaard hoeft worden.

Ingrediënten

3 tomaten
1 pot doperwten/wortelen (700gr)
8 fijne zoetzure augurken
2 eetlepels kappertjes
400gr vers pizzadeeg
200gr (vega) kip
2 eetlepels Ketchup
1 groentenbouillonblokje
1,5 eetlepels olijfolie

Instructies

1. Haal de doperwten/wortels uit de pot en bewaar het vocht.

2. Snij de wortelen, tomaten en augurken fijn.

3. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Voeg de tomaten toe.

4. Als na 3-4 minuten de tomaten gebakken zijn voeg dan de wortelen, doperwten, het bouillonblokje en 4 eetlepels wortelvocht toe en kook op hoog vuur.

5. Als het vocht bijna verdampt is voeg dan de augurken, kappertjes en ketchup toe.

6. Verhit de rest van de olie in een andere pan en bak de (vega) kipstukjes totdat ze bruin en krokant zijn.

7. Zet de oven aan op 220 graden, rol het pizzadeeg uit en verdeel in 4 even grote delen.

8. Verdeel de groenten en(vega) kip in 4 gelijke delen en leg in het midden van elk deel. Klap het deeg dicht.

9. Zet 15 minuten in de oven tot het deeg bruin is

Eet smakelijk!