Tomaten pannenkoek
Calorieën 125 | Proteine 6 Gr | Koolhydraten 12 Gr | Vet 6 Gr | Porties 6
Totale tijd 25 min
Calorieën 125 | Proteine 6 Gr | Koolhydraten 12 Gr | Vet 6 Gr | Porties 6
| Totale tijd 25 min

Tomaten pannenkoek
Een lekker makkelijke eiwitrijke recept die ervoor zorgt dat je ook gedurende de dag meer groenten en fruit eet. Daarnaast zijn deze pannenkoekjes ook koud lekker wat ze tot een ideale lunch of tussendoortje maakt.
Ingrediënten
250gr tomaten
Tarwebloem (75gr)
3 eieren
½ groentenbouillonblokje
1 eetlepel olijfolie
Evt. 20 gr geraspte kaas (70 kcal)
Instructies
1. Snij de tomaten in dunnen plakjes of mix ze in de blender.
2. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de tomaten. Verkruimel het halve bouillonblokje boven de tomaten. Zorg ervoor dat het blokje goed door het vocht wordt opgenomen. Bak net zolang totdat het vocht is verdampt.
3. Doe de tarwebloem en de eieren in een kom en roer door elkaar.
4. Voeg ook de gebakken tomaten toe.
5. Verhit de rest van de olie en verdeel het tomaten deeg in 6 gelijke delen en bak op middelhoog vuur ca 5 minuten tot beide zijden bruin zijn.
6. (Optioneel) Voeg op het laatst de kaas toe zodat deze nog over de pannenkoeken kan smelten.
Eet smakelijk!