Turkse linzen soep

Calorieën 389    |    Proteine 20 Gr     |   Koolhydraten 56 Gr    |   Vet 10 Gr    |     Porties  2

Totale tijd 35min

Calorieën 389    |    Proteine 20 Gr     |   Koolhydraten 56 Gr    |   Vet 10 Gr    |     Porties  2

|    Totale tijd  35 min

Turkse linzen soep

Een stevige soep om wat kilo’s kwijt te raken, hoog in eiwitten en koolhydraten en laag in kcal.

Ingrediënten

300gr aardappelen
1 blik linzen (310gr)
1 rode peper
Peterselie (optioneel)
1 groentenbouillonblokje
1 theelepel komijnzaad
1 eetlepel olijfolie
2 meergranen boterhammen

Instructies

1. Was de linzen in een vergiet onder de kraan.

2. Was de aardappelen en snij in kleine stukjes.

3. Snij de rode peper in stukken en verwijder de zaadjes (gebruik een halve peper wanneer het niet te pittig mag worden).

4. Verhit 1 el olie en bak de aardappelen, de rode peper en het komijnzaad 2-3 minuten.

5. Als de aardappelen beginnen aan te bakken voeg dan 300ml water toe, het bouillonblokje en de linzen toe.

6. Kook de soep totdat de aardappelen gaar zijn (ca 10 min)

7. Mix tot een gladde soep. Garneer met peterselie en serveer met meergranen brood.

Eet smakelijk!