Vis Masala

Calorieën 684    |    Proteine 36 Gr     |   Koolhydraten 70 Gr    |   Vet 29 Gr    |     Porties  2

Totale tijd 35min

Calorieën 684    |    Proteine 36 Gr     |   Koolhydraten 70 Gr    |   Vet 29 Gr    |     Porties  2 |    Totale tijd  35 min

Vis Masala

Met Masala kruiden, kokosmelk en gember kan je de echte Indiase smaak creëren.

Gember is een bijzonder ingrediënt in de Aziatische keuken, het zorgt niet alleen voor een typische Aziatische smaak, het werkt ook nog ontstekingsremmend en verbetert de insuline gevoeligheid.

Ingrediënten

1 stronk broccoli
1 winterwortel
Verse gember (2 cm2)
1 limoen
250gr kabeljauwfilet
1 pakje kokosmelk (200gr)
150gr rijst
2 theelepels tandoori masala (Verstegen)
1 groentenbouillonblokje
1 eetlepel olijfolie

Instructies

1. Kook 500ml water. Als het water kookt voeg de rijst toe en kook zo lang als aangegeven op de verpakking.

2. Schil de gember en snij deze vervolgens zo fijn mogelijk.

3. Snij de wortel in dunne plakjes en de broccoli in kleine stukken (hoe kleiner, hoe sneller gaar.

4. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de gember op hoog vuur. Voeg na 1 minuut de wortel en broccoli toe. Bak nog 5 minuten op hoog vuur, blijf roeren.

5. Verkruimel een bouillonblokje boven de pan, voeg de tandoori Masala kruiden en de kokosmelk toe.

6. Snij de kabeljauw in blokken en voeg toe aan de koekenpan. Laat de vis 5 minuten mee garen op halfhoog vuur. Snij de limoen doormidden en voeg 1 eetlepel limoensap toe.

7. Serveer de rijst met de viscurry en een schijfje limoen.

Eet smakelijk!