Wilde zalmburger

Calorieën 240    |    Proteine 19 Gr     |   Koolhydraten 14 Gr    |   Vet 12 Gr    |     Porties  3

Totale tijd 35min

Calorieën 240    |    Proteine 19 Gr     |   Koolhydraten 14 Gr    |   Vet 12 Gr    |     Porties  3

|    Totale tijd  35 min

Wilde zalmburger

Wekelijks vette vis is bijna noodzaak om aan je vitamine D behoefte te komen. Wanneer je de keuze hebt kies dan voor de wilde variant, want wilde zalm bezit veel meer vitamine D dan de gekweekte variant. Dit hoeft overigens niet duurder te zijn, zalm uit blik is meestal wild.

Ingrediënten

1 blik wilde zalm (210gr)
60 gram tarwemeel
1 ei
Peper
zout
1 eetlepel olijfolie

* Dille voor de garnering

Instructies

1. Je kunt ervoor kiezen de huid en ruggenwervel van de zalm te verwijderen. Laat vervolgens de zalm uitlekken.

2. Doe de zalm in een kom.

3. Voeg meel, ei en kruiden toe aan de zalm en roer goed door zodat het ei gelijkmatig verdeeld is. Voeg net zoveel meel toe totdat de zalm net niet meer plakkerig aanvoelt’

4. verdeel het mengsel is 3 gelijke delen. Leg ze op een met meel bestoven werkblad en vorm ze zodat ze mooi rond zijn en maximaal 1 cm dik.

5. Verhit de olie op hoog vuur. Als die olie heet is voeg dan de zalmburgers aan de koekenpan toe. Bak aan beide zijden 3-4 min totdat er een krokante laag ontstaat.

6. Garneer met dille.

Eet smakelijk!