Pasta vervangen door courgetti

Wie kent het niet? Tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit de supermarktschappen en is het vrijwel overal te verkrijgen: courgetti! Slierten van courgette als vervanging voor pasta. Het is makkelijk, snel en je krijgt ook nog eens heel wat extra vitamines, mineralen en vezels binnen. Deze low carb optie is ideaal als je aan het afvallen of cutten bent.

Rijst vervangen door bloemkool- of broccoli rijst

En als opvolger van de courgetti is er nu ook een vervanger voor rijst! Namelijk de bloemkool en broccoli varianten. Deze twee groenten lenen zich perfect als rijst en ik vind het een super goede ontdekking. Het smaakt neutraal, is voedzaam en wederom scheelt het je honderden calorieën die je met gewone rijst binnen zou krijgen. Wist je dat niet alleen de grote supermarkten dit verkopen, maar ook de kleinere winkels zoals de Lidl? Scheelt je ook nog eens in de prijs en het smaakt niet anders. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de rijst zelf te maken, maar dan moet je daar wel de tijd voor hebben.

Chocolade ijs vervangen door Oppo chocolade ijs

Echt, ik lieg niet. Het Italiaanse schepijs van de Albert Heijn (in chocolade smaak met stukjes noot) smaakt bijna exact hetzelfde als die van Oppo. Oppo is een merk dat zich specialiseert in low calorie ijs en met deze variant hebben ze zichzelf echt overtroffen. Nu ik zelf aan het droogtrainen / cutten ben merk ik dat ik (zelfs op een cheatday) zonder twijfelen voor Oppo kies. Het scheelt heel wat calorieën en de smaak is super. Een van mijn favorieten!

Granola vervangen door havermout

Granola bevat vaak zoveel toevoegingen, dat het eigenlijk onterecht vaak de stempel ‘gezond’ krijgt. Toegevoegde suikers, allerlei dingen erdoor, nootjes, vruchten… De lijst is eindeloos. Misschien is het raar om te vergelijken met havermout omdat het product toch wel iets anders is, maar als je een bewuste keuze wilt maken, laat je granola dan staan en kies voor pure, basic havermout. Top eventueel af met wat vers fruit en een snufje kaneel voor een krachtige start van je dag.

Cappuccino of Latte vervangen door gewone koffie

Oh, hier gaan zó veel calorieën in schuil. Ik zie vaak dat mensen vergeten om hun drankjes mee te berekenen in hun dagelijkse calorieën budget. Hierdoor heb je dus niet door hoeveel extra je per dag uitkomt en dat kan dus ook een reden zijn dat je geen gewicht verliest. Zonde! Dus deze swap is misschien niet de leukste of makkelijkste, maar je kan er wel honderden calorieën door besparen.

Conclusie

Ondanks dat ik hier veel praat over calorieën, is het absoluut niet nodig om calorieën te tellen of om dit bij te houden. Zelf vind ik dit een handige methode, maar het is meer om mezelf scherp te houden. Wanneer ik dit niet doe behaal ik veel mindere resultaten dus dat is een persoonlijke keus. Wat ik hoop is dat je door dit artikel net iets meer inzicht krijgt in bepaalde voedingsmiddelen waardoor je bewuste keuzes kunt maken en dat je je straks comfortabel voelt wanneer de zon weer flink begint te schijnen! You can do it.